lauantai 12. marraskuuta 2011

Ihana - Ahdistava tulevaisuus

Joo, otsikko on suomeksi, vaikka se onkin aina enkuksi, mutta se on nyt suomeksi kun en oikein kehittänyt hyvää sanaa tuolle ahdistavalle ja se ei vaan tuntunut hyvältä enkuksi. No mutta se siitä kielestä ja aiheeseen. Oot nuori tai vähän vanhempikin, etkä vielä tiedä yhtäääään mitä haluaisit tulevaisuudessasi. Kuulostaako tutulta? Täällä kirjoittelee ainakin yksi just tuon ongelman kanssa painiskeleva.












Tai no tiedänhän mä mitä mä HALUAISIN tehdä ja itse asiassa tiedän vähän liikaakin. Liikaa vaihtoehtoja, en osaa päättää. Mitä jos valitsen väärin? Ainahan sitä joka tuutista toitotetaan, että opiskelut voi aina keskeyttää ja vaihtaa alaa, mutta jotenkin tuntuu, etten halua heittää hukkaan vuosia elämästäni. Miten siis muka nyt jo, ilman minkäänlaista työkokemusta mistään sellaisesta mikä minua oikeasti kiinnostaisi, osaisin sanoa, mitä haluan tehdä koko lopun elämääni?




Ainahan netistä tietysti voi etsiä tietoa, kuulla eri alan osaajia, ja muutenkin koittaa kaivaa kaikki mahdollinen informaatio eri vaihtoehdoista, mutta entä kun sekään ei auta? Haluaisin saavuttaa niin paljon ja tehdä sitäkin enemmän. Mitä jos en saavutakaan unelmiani? Mitä jos en saakaan hyvää ammattia? Mitä jos päädynkin elämään tylsääkin tylsempää elämää tylsässä työpaikassa, tylsässä kaupungissa ja tylsässä ympäristössä? Tulevaisuus pelottaa.



Nyt on vielä ihanaa, kun on nuori, ja voi haaveilla. Unelmoida suuria ja piirrellä pilvilinnoja. Mutta entäs sitten kun astutaan ulos toisten sinulle suunnittelemasta elämästä (tarkoitan nyt kotoa pois muuttoa, lukion päättymistä, itsenäistymistä yms.)? Jos et pääsekään siihen ammattiin mistä olet aina haaveillut? Tai jos pääset, ja huomaat, ettei se olekaan sitä mitä olet ajatellut? Entä jos et löydäkään ihmistä, joka jakaisi kanssasi elämäsi ilot ja surut? Entä jos et saakaan omaa perhettä? EI EI EI! Näin pahasti en kuitenkaan ala jossittelemaan!


Olen aina sanonut, ja sanon taas, kun on tarpeeksi uskoa, mikä vain on mahdollista!:) Minä uskon, että elämäni sujuu parhaalla mahdollisella tavalla. Tulen tekemään sitä, mitä minun on tarkoitus tehdä. Tulen löytämään maailman minulle sopivimman miehen ja perustamaan maailman parhaimman perheen. Näin meidän on ajateltava! Elämä antaa paljon suuria yllätyksiä, kaikki eivät aina ehkä ole niitä mukavimpia, mutta jokaisessa asiassa on jotain hyvää, tai ainakin siitä seuraa jotain hyvää. Aika vie meitä eteenpäin ja elämä kantaa käsivarsillaan.

















Omat tulevaisuuden haaveeni vaihtelevat hmm... noin minuutin välein. Huippumalli nyt on tietysti se kärjessä pysyttelevä haave, mutta olen kuitenkin tiedostanut siihen liittyvän epärealistisuuden. Tällä hetkellä olen jotenkin siinä ajatuksessa, että lukion jälkeen voisin tehdä jotain matkailualaan liittyvää, kouluttautua ehkä lentoemännäksi tai matkaoppaaksi ja näin kerätä muutaman vuoden hieman rahaa ja kokemusta, jonka jälkeen voisin lähteä opiskelemaan (jotain? öö?). Tämä ajatus on tällä hetkellä. Noin minuutin päästä mietin, että voisinkin muuttaa Helsinkiin ja opiskella psykologiaa. Kohta pohdiskelenkin muuttavani Yhdysvaltoihin,  Australiaan, Englantiin tai Espanjaan opiskelemaan muotia ja markkinointia tai tekemään töitä jossain kulmakuppilassa keräten kokemuksia. Joskus haaveilen siitä, että toimisin kiinteistövälittäjänä New Yorkin upeimpien kattohuoneistojen äärellä. Toisaalta haluaisin luoda jotain uutta ja perustaa jotain omaa. Liikeyrityksiäkin löytyy, mutten paljasta niitä, ettette vie tulevaa miljoonabisnestäni;) Niin, että koitapas nyt sitten tässä päättää. Ei ehkä mitään ihan perinteisimpiä: lääkäri, eläinlääkäri, kampaaja tyyppisiä, mutta mun haaveet on osa mua ja ne määrittää aika paljon sitä, millainen olen. En ole mikään kampaajatyyppi, enkä osaisi kuvitella itseäni keskelle leikkaussalia (kun kerta kammoan verta, ja kaikkia pahoja jälkiä, jopa tarinoita siitä, kuinka pahat jäljet ovat syntyneet).


 












Oho tulipas pitkä, anteeksi. Mutta tällä kertaa oli niin painavaa asiaakin, että pituutta vain yksinkertaisesti kertyi. Aivan mahtavaa lauantaita sulle, ja toivotan onnea sulle tulevaisuuteen ja etenkin tulevaisuuden pohdintoihin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei oothan ihana ja laitat mulle vaan sellaista kommenttia, jollaista itsekin haluaisit lukea!:)