tiistai 28. helmikuuta 2012

Home sweet home

Nonnii heippa mussukat, ja anteeks ku oon taas laiminlyöny teitä. Piti postailla sieltä Jenkkilästä useemminkin, mut hei New York city, saanko anteeks?:) Tulin Suomeen siis eilen puoliltapäivin ja loppupäivän ohjelmassa olikin sitten viikon nauhotusten katselua (joojoo oon teeveen orja, tiedetään, mut ei siinä oo mitään pahaa jos nyt muutamaa siis 'muutamaa' sarjaa seuraa, eihän?). Mitäöh Usko ei voittanukkaan Putousta?!? Siis hyvä mun mielestä (ku ei sama näyttelijä nyt kahta kertaa voi voittaa, se ois epäreiluu) mut yllätyin vaan suuresti. Noniin nyt sit aiheeseen ja jätetään nää teille jo ihan menneen talven lumet.



Elikkäs New Yorkin kuulumisia torstaista alkaen. Hmm mitäs me silloin tehtiinkään? Ain niin! Mieletön päivä. Tai no jos rehellisiä ollaan, niin mun mielestä kaikki Jenkeissä on mieletöntä:) Elikkäs kunnon hotelliaamiaisen nautittuamme lähdimme liikkeelle metrolla. Voisin muuten mainita aamiaisesta pari sanaa. Kuten joku teistä saattaakin jo tietää, omaan maailman surkeimman itsehillinnän, etenkin kun on ruuasta kysymys. Noo eiköhän aamupalalla sitten joka aamu ollutkin tarjolla laaja valikoima erilaisia herkkudonitseja, munkkeja ja leivonnaisia. Pakkohan se on myöntää, että muutamana aamuna sorruin itsekin niillä herkuttelemaan. Tarjolla oli myös paahtoleipiä, bageleita, muroja, yogurtteja, keitettyjä kananmunia ja hedelmiä sekä mehuja ja kahveja. Valinnanvaraa löytyi kaikesta.


Heti ensimmäisenä päivänä ostimme viikon metrokortit, tosi kätevät, joita Nyciin matkaaville ehdottomasti suosittelisin. Metrolla kun tuolla pääsee kätevästi joka paikkaan. Meidän hotelli tosin oli niin keskeisellä paikalla, että melkein olisi ilmankin pärjännyt. Yövyimme The hotel @ Timesquare nimisessä hotellissa, josta Brodwaylle oli n. 100m (aikaisemmassa postauksessa taisin sanoa, että hotelli sijaitsee Timesquarella, niin korjatakseni, ihan siinä liepeillä).




Torstaina heti aamulla suunnattiin Empire State Buildingiin. (Joo oltiin ihan turisteja ja kierrettiin kaikki mahdolliset nähtävyydet, mut niitähän me oltiinkin ja eihän se nyt ois ollu mitään koko reissu, jos ei ois saanu ihailla kaupunkia yläilmoista, eihän?:)) Oltiin onnekkaita, sillä satuttiin paikalle sellaiseen aikaan, ettei jouduttu jonottaa miltein yhtään. Kuulemma iltaisin pidemmät jonot, ja voin todellakin kuvitella, sillä koko reissun yksi henkeäsalpaavimmista hetkistä oli myöhäinen kiertoajelu, jolloin näimme koko Manhattanin valaistuna pimeää taivasta vasten. Kyllä se kaupunki ihan kivalta päivälläkin näytti ;) Ja tuohon aikaan ei tosiaan ylhäälläkään ollut niin ruuhkaista. Siellä hetken kuvailtuamme siirryimme Central Parkiin. Taas paikka joka kaupungissa vei palan sydäntäni. Eihän se nyt talvella niin kaunis ole paljaiden puiden vuoksi, mutta sieluni silmin näin kuinka upealta se kesällä näyttää, ja se tunnelma, se oli kyllä mieletön. Rauhoittava ja upea paikka. Ihanaa kun puiden takaa pilkottivat massiiviset, korkeat pilvenpiirtäjät ja kuitenkin itse oli rauhaisasti luonnon keskellä.


Löysimme aivan ihanan ravintolan, olisikohan se nyt ollut European café tai jokin tuon kaltainen. Siellä sai joko itse luoda haluamansa pasta-annoksen tai vaihtoehtoisesti valita valmiista vaihtoehdoista. Syötiin siellä kahteen otteeseen ja otin molemmilla kerroilla saman valmiin vaihtoehdon. Aivan mielettömän herkullista. Tämä oli muuten se päivä jolloin suuri vahinko tapahtui, löysimme äidin kanssa Century21 nimisen ostosparatiisin, josta aiemmassa postauksessani jo mainitsinkin. Teen löydöksistäni vielä ihan oman postauksensa, sen ne tosiaankin ansaitsevat :p Tarkoituksenamme oli oikeastaan mennä Chinatowniin sinä iltana, mutta emme sitten enää ehtineetkään, kun "piipahdimme" tuolla (mitä nyt muuuutama tunti vierähti...).

Hui nyt taas kiiree. Central Park kuvat saatte myöhemmin;)

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana paikka en voi ku suositella!:) Nii ja mä tuun sit mukaan ku joskus meet:p

    VastaaPoista

Hei oothan ihana ja laitat mulle vaan sellaista kommenttia, jollaista itsekin haluaisit lukea!:)