tiistai 19. heinäkuuta 2011

Spain part. 3 experiences

Me ei H:n kanssa kovin kiinnostuneita oltu nähtävyyksistä, joten ne jäi tällä kertaa vähän vähemmälle. Käytiin kuitenkin kuvaamassa Barcelonan suuri ja tunnettu katedraali. Lisäks yhtä visiittiä vois kutsuu nähtävyydeks. Tiedättekö kuka on Gaudi? No ei hätää en mäkään sillee kunnolla tienny, mut nimi oli jotenkin tuttu (ei oo toi taidehistoria ihan mun juttu). No mut se on tai siis oli kuuluisa espanjalainen arkkitehti. Se on suunnitellu vaikka kuinka ja paljon ja toinen toistaan upeempii rakennuksii. Me kävästiin sen suunnittelemassa (ainoossa asuinkäytössä olevassa) talossa kröhm... linnassa. Se oli kyllä yks reissun kohokohtia. Oltiin siellä linnan ylimmässä tornissa/katolla ja tuntui, et sieltä ois nähny koko Barcelonan. Aivan mieletön fiilis! Talossa asui sellanen mukava poika (M:n luokkakaveri) perheensä kanssa. Me saatiin sit H:n kanssa kokea kunnon talon esittelykierroskin. Wau! Kaikkihan lähti siitä, et oltiin kyseisen "kämpän" toisella uima-altaalla rillaamas itteämme ja polskuttelemas altaassa :)




 Nää seuraavat ja toi tossa yläpuolella on kuvia sieltä Gaudin suunnittelemasta "talosta".

 Ulkoo sieltä katolta(matkalta katolle).
 Maisemaa ihastellaan :)
 Katolta, ja tossa myös perheen koira Mel.
 Altaat. Me uitiin tossa "lastenaltaassa", pienemmässä.
 Maisemat ei ikinä näytä kuvissa niin kivoilta ku itse nähtynä, mut tästä saa ees jonkin näkösen kuvan, miltä sieltä näytti.



 Tässä vielä kuva julkisivusta. Ihan siis ku mun kakkosasunto, tollanen pieni ja vaatimaton. "Onhan tää pieni, mut koti kuitenkin" <--- Olis pitäny omistajan sanoo :D
 Tämmönen portti tollasine piikkeineen.
Tällänen muuri ympäröi linnaa.

Sit löydettiin myös maanpäällinen paratiisi: S'agaró. Pieni (tai no pieni ja pieni :D mut Barcelonaan verrattuna) kaupunki, jossa M:n rantatalo sijaitsee. Autolla matka Barcelonasta kesti joku tunnin mut bussilla ku tultiin takas ni yli kaks h. Talo oli aivan ihana. Ainakin kaksi eri rantaa ihan kävelymatkan päässä. Oma uima-allas. Kelpais kyllä tuollainen rantatalo itsellekin :p



 Kattoterassilla. Talossa on kaksi varsinaista kerrosta + kattoterassi ja autotalli.

 Takapiha. Kuvassa näkyvän pöydän ääressä syötiin viikonloppuna talolla ollessa.
 Parveke.
 Uima-allas :))
 <3






Ja voi ne kaikki ihmiset! M:llä on aivan ihania ystäviä :) Heti ku lento laskeutui ja selvittiin ulos kentältä meille selvis, ettei kukaan muu M:n perheestä puhu sanaakaan englantia kuin se ite. Onneks osataan vähän espanjaa. Ymmärrettiin kyl sillee ihan kivasti mitä ne meille puhui, mut sitku ois ite pitäny sanoo jotain, ni se tuottikin sit vähän enemmän ongelmia. Englantia puhuttiin suurimmaks osaks. M:n kaverit puhui keskenään espanjaa ja me H:n kans sillon sit suomee. Oli kuitenki hauska huomata, et tiedettiin aina ees vähän mistä ne puhui. Ja kyl ne meidän mielestä puhui parempaa enkkua mitä odotettiin, mut ei oikeen uskaltanu, ku sanoivat et me puhutaan niin hyvin (hahahahaa). Nyt on sit monta hyväää syytä palata taas Espanjan auringon alle joskus tulevaisuuden tuulissa :)









Tää kuva on niistä BBQ-partyista. M:n kavereita, sen veljen kaveri ja niitten vanhempien kavereita. Paljon hyvää ruokaa ja juomaa, jälkkäriherkkuja myöten. Miks Suomessa ei oo tällasii kekkereitä?


Ps. mulla ei ois voinu olla parempaa matkaseuraa. Kiitos H <3


Loppuun vielä pari sanaa. Sori kun nää Espanja postaukset on ollu (ja tulee varmaan vielä olemaan) aika kuva täyteisiä ja teksti puoli on jäänyt vähän vähemmälle. Annan kuvien nyt matkasta puhua puolestaan :) Vielä yks postaus matkasta tulossa ja eiköhän se siinä sitten olis :)

3 kommenttia:

Hei oothan ihana ja laitat mulle vaan sellaista kommenttia, jollaista itsekin haluaisit lukea!:)