tiistai 19. heinäkuuta 2011

Spain part. 4 style and shopping

Oi mä niin rakastan espanjalaisten tyyliä. Ja voih ne kengät! Ihailin siellä oikeesti kaikkien kenkiä. Naisilla oli lähes kaikilla toinen toistaan upeampia korkokenkiä. Oli tylsää tulla Suomeen ja nähdä kanssaeläjillä Turussa kierrellessä kroksit jalassa... Tyypillistä suomalaisilta.
Toinen kenkävaihtoehto espanjalaisilla oli varvassandaali. (Eli siis sandaali, josta menee remmi tuolta varpaan välistä). Monissa näissäkin muuten korkoa. Nyt kun tarkemmin ajattelee, tuntuu, että mikä vain vaate olisi näyttäny kauniilta niin upean ruskealla iholla (mäki haluun sellaset sääret!). Kaupungilla kulkiessa olisi tehnyt mieli kuvailla ihmisten onnistuneita asuvalintoja, mutta a) olen huono kuvaamaan etenkin liikkuvia ihmisiä b) en olisi kehdannut kuvailla toisia ihmisiä. Selkeä suosikki naisten pukeutumisessa olivat kukkakuosit. Kukkamekkoja, paitoja ja hameita osui silmään. Paljon näkyi myös nyt muodissa olevia haalareita. Farkkutakkeja oli myös useammalla illan viimeisimpinä tunteina. Me kuljettiin H:n kanssa ihan ilman pitkähihasia, sillä ollaanhan me Suomen ilmastoon totuttu ;)

 Tässä tällanen yks päivän asu-kollaasi:) Tällä asulla lähettiin kattelee sitä katedraalia ja sit mentiin sinne Gaudin suunnittelemaan linnaan. Kengät on uudet, ostin ne nyt tuolta. Niistä vielä lisää postauksen lopussa.
Mekko - JC
Laukku - Lindex
Hattu - California joku outlet myymälä
Bikinit - Gina tricot
Kengät - Shana (Espanja)

 Kaupungille ekana iltana lähdössä. Kuvat vähän tärähtäneitä, mut asut näkyy ees jotenkin.
Eli mulla on yllä tollanen ehkä enemmän viime kesänä muodissa ollut "tilkkumekko". Oon itse sen viime kesänä Californiassa tehnyt. Sen kanssa mul on hiuksissa lahjaksi saatu kukka. Sandaalit, joita nyt ei juuri yhtään näy on Thaimaasta ja laukku (siis ei oo totta, tyyliin aina haukun tai jotenki ala-arvostelen, ja silti mul on aina jotain) Seppälästä :D
 Ihanaa kun sielläkin oli alennusmyynnit käynnissä :)
 Tää oli tyyliin ainoo kuva, jonka kehtasin muista ottaa, ja nyt kyl saan nauraa kotona. Yritin siis kuvata ton naisen asuu, mut näyttää ku oisin kuvannu tota parrakasta miestä :D Juu no mut kuiteski. Tässä näkyy just tollaset kengät, jollasii siellä oli paljon ja lisäks vielä sortsihaalari.
 Sit taas mun yhden päivän asukokonaisuus. Tällä asulla mentiin kiertelee shopping centteriä, mut sieltä ei sit enää viimeisenä kokonaisena päivänä tarttunu mitään mukaan. Tuliaiset oli jo ostettu, ja kaupat oli siellä aika samat mitä Barcelonan keskustassakin. Täytyy muuten kertoa, et siinä oli ostoskeskuksella kokoa! Tai no onhan ostoskeskukset aina isoja mut toi jotenki näytti vielä massiivisemmalta, kun se sijaitsi siinä ihan sen päätien ja kävelykadun renustalla. Ei eksytty vaikka kierreltiinkin H:n kanssa ihan kahdestaan. Tosin vähän kiirettä piti, sillä meillä oli vaan joku puoltoista tuntia aikaa kiertää koko paikka :s
 Nää kuvat on otettu bussipysäkiltä. Päästiin lähtee vasta joskus kuuden jälkeen liikenteeseen. Tähän on monta syytä. Ensinnäkin nukuttiin pitkään, sillä edellisenä "iltana" tultiin joskus kuudelta aamulla kotiin. Toiseks kaupat meni ekan kerran kiinni kolmelta iltapäivällä (espanjalaisethan tunnetusti nukkuvat siestaa). Kolmanneks, kun kaupat aukes sillon viideltä suunnattiin eka sellaseen kävelymatkan päässä olevaan kenkäkauppaan, jossa vierähtikin sitten tovi :) Sieltä tarttui mukaan itsellekin jotain oih niin ihanaa...Niistä lisää lopussa.
Paita - H&M
Shortsit- Gina tricot
Kengät - Shana (Espanja)
Laukku - Seppälä
Aurinkolasit - Thaimaa

Ja sit päästäänki niihin mun ostoksiin :) Elikkäs kuten jo aiemminkin kerroin, selvisin aika vähällä tällä kertaa. Tuliaiset oli se artikkeli mihin meni yli puolet enemmän. No mut mun mukaan tarttui tämmösiä :

 Valkoset balleriinat, joissa on tollanen paksu nilkkaremmi. Päinvastoin miten vois aatella, se on tarrakiinnityksellä. Ite tykkään tosi paljon ja noi maksoi vaan kympin, et ei ees pahan hintaset. Nää ja noi yhet toiset kengät on sieltä kenkäkaupasta, joka sijaitsee ihan lähellä M:n Barcelonan kämppää. Aika lähellä rantaakin :)
 Mun oli ihan pakko kans ostaa just tällaset sandaalit joissa on toi varvassysteemi. Kuuluin joukkoon!:) Huomatkaa, et jopa tällasissa kengissä on korkoa. Ja hei oikeesti, maksoin näistä 4,99e. Noi on kivat senki takii, ku niissä on tossa päällä tollanen kultanen salmiakki (ja kultahan on tulossa muotiin;)).

 Oi mun uus rakkaus! Samasta kaupasta ku balleriinatkin. Se oli joku sellasten aasialaisten pitämä kenkäkauppa. Pullollaan aivan kertakaikkiaan ihania kenkiä. Oisin voinu ostaa sieltä vaikka kuinka monet kengät, mut joku roti sentään. Matkalaukkuun ei ois mahtunu enää yhtään enempää. (Laukku painoi muuten 19kg ja 20kg ois saanu painaa, just sopivasti). Nää kaunokaiset maksoi 15e (tosi vähän tollasista kengistä). Näitä oli myös mustia ja ruskeita, ite tykkäsin eniten näistä. H osti samanlaiset, tosin se näki nää ennen mua, mut en vaan silti voinu olla ostamatta. Tiettekö sen tunteen ku näkee kengät ja ne suorastaan huutaa päästä just sun käyttöön? Oi mä tiedän sen! :)



 Upee harmaa vyö, jossa on päässä rusetti. Tää on niin iso, etten voi pitää sitä muualla kuin lantiolla, mut sopii siihen ku nenä päähän. Ja ainahan voin lainata tätä sit vaikka äidille, joka kans ihastui tähän. Ihmiset hei tää maksoi euron. Aika kallis, mut oli pakko uhrautuu... :P



Kaks ihan perus toppia, valkoinen ja tummansininen. (Tos viimisessä kuvassa vielä toi vyökin.) Nää oli molemmat samasta kaupasta ku sandaalit (Shana). 2,99e/kpl. Tein aika hyviä löytöjä vaikka itse sanonkin. Mut hei oikeesti, Espanjassa pitäis mun mielestä olla samat koot ku Suomessa, toisin oli. Nää on kokoa XL :D Kyl mä sen tiedän, et kiloja tuli reissun aikana lisää, mut ei kai sentään noin paljon :D Ku Suomessa koko oli vielä S...

Täytyy tunnustaa, että kuten ootta varmaan käsittäny reissulla syötiin PALJON. Tää näkyi myös kotona vaa´alla. Kaks kiloa lisää... Erityisen iloiseksi tämä sai minut, sillä sähköpostiin oli tullut reissun aikana eri (huippu) mallitoimistoilta tapaamis pyyntöjä... No mutta ei sitten muuta kuin terveellisempi elämä kehiin. Liikuntaa riittävästi, enemmän salaatteja, vähemmän herkkuja :) Katsotaan miten tämä päätös etenee (tänään sorruin jo: söin kahta eri suklaata ja  jäätelöä, kun äiti tuli laivalta ostoksineen...).No mutta huomenna on uusi kevyempi päivä edessä :) Kertoilen täällä sitten teillekin miten terveellisempielämä-projektini lähtee käyntiin ja miten mallijutut etenevät. Nyt on Espanjan reissu saatu kokonaan purkkiin!

8 kommenttia:

  1. Minkä pituinen oolet? :)

    VastaaPoista
  2. Oon joku 174cm. Just siinä malliks vaadittavan pituuden rajoilla...

    VastaaPoista
  3. itse olen 177cm , paljonko pitäisi suunnilleen painaa että olisi mallin mitoissa?

    VastaaPoista
  4. Ei siin oikeestaan oo mitään et miten paljon sais/pitäis painaa. Tärkeämpi seikka on mitat. Tällasen sivun löysin tuolta netistä, mut täytyy sanoa, et noi brittiläisen toimiston mitat ei kyllä ainakaan Suomessa päde. Suomessa tärkeintä on just pituus :) http://www.mallitoimistot.com/vaatimukset-malleille/

    VastaaPoista
  5. sulla on tollasta bojoing- läskiä mä tykkään siitä kun se käsi kimpoo sieltä eikä jää sinne kuin vanhan nartun pers33s33n

    VastaaPoista
  6. eikai tässä voi sit muuta ku kiitosta sanoa :D

    VastaaPoista

Hei oothan ihana ja laitat mulle vaan sellaista kommenttia, jollaista itsekin haluaisit lukea!:)