perjantai 21. lokakuuta 2011

About yesterday

Anteeksi eilinen blogihiljaisuus. Aamulla herätyskelloni repi minut kymmeneltä ylös sängystä (joka on minulla näin lomapäivinä aaaaivan liian aikaisin). Päivälle oli kuitenkin suuria suunnitelmia ja näin ollen herätykselle syynsä. Klo 11:30 lähti tämä neitonen Turun linja-autoasemalta kohti Helsinkiä. Oi miten taas ihailin maamme kaunista pääkaupunkia! Paljon erilaisia ihmisiä, tyylikkyyttä, elämää, kulttuuria... Täytyy muuten paljastaa, etten ole kertaakaan aikaisemmin matkustanut Helsingin linja-autoasemalle. Onneksi J&j olivat kuitenkin vastassa(;


Minulla oli tapaaminen sovittu mallitoimisto Modelboomin kanssa klo 15. Meillä oli siis hetki aikaa kierrellä keskustassa. Oltiin oikeestaan vaan hetki Kampissa ja sit lähdettiinkin jo kävelemään määränpäätä kohti. Ei tärpännyt tälläkään kertaa. En kuitenkaan masentunut vaan päätin sitten kiertää pari muutakin paikkaa nyt kun kerran Helsinkiin asti oli lähdetty. Ai niin voisin vielä sen verran kertoa tosta ekasta tapaamisesta.


Menin siis toimiston tiloihin, siellä otin takin pois, kerroin ikäni ja pituuteni. Tämän jälkeen multa mitattiin lantio (jossa oli 2cm liikaa, en kuitenkaan usko jutun tähän kaatuneen, sillä 2 senttiä on aika pieni mitta, tai siis tarkoitan, että sellainen on nopeasti tarvittaessa poissa) sekä toinen mitta (joka puolestaan oli liian pieni, mutten usko tämänkään olleen niin suuri probleema). Sitten otettiinkin jo puheeksi se, etten taida olla ihan heidän listoilleen sopiva. Yritin tällä kertaa kysyä syytä, mutta vastaukseksi sain vain, että syystä ei olisi minulle mitään hyötyä. Olenkin siis aika varma, ettei naamani vain miellyttänyt, sillä pituuteni on siinä ihan rajoilla, eivätkä mitatkaan olleet pahat. Hän kuitenkin kertoi eri toimistojen etsivän erilaisia kasvoja ja suositteli, että piipahtaisin Fondilla.

Asu viikon takaa. Tää asento on yks edustavimmista, en tiedä mikä mul on menossa mut moi vaan mullekki. Oon nyt viime viikkoina suosinu todella paljon kerrospukeutumista, esim nyt mulla oli pitkähihaisen päällä vielä villatakki ja farkkujen alla legginssit. Plus tietty villasukat♥ Mut oikeesti, tuolla on kylmä!

Olin jo mennessäni epävarma Fondin suhteen. Myöskään he eivät minusta innostuneet, mutta herättelivät kuitenkin toivoa. Suurimmaksi epäkohdakseen he näkivät välimatkan. Huonon taloudellisen tilanteen vuoksi, uusien kasvojen asema on huono. Malleja tarvitsevat yritykset turvautuvat mielummin tuttuihin ja turvallisiin, kokeneisiin malleihin. Ymmärrettäväähän tuo. Asiakkaat tänä päivänä haluavat ensin tavata mallin ja vasta sitten päättää ottavatko vai jättävätkö. Minun tilanteessani se olisi aina 30euron reissu Helsinkiin ja takaisin, ilman minkäänlaista vakuutusta työn saannista tai korvauksia matkasta. Ottivat kyllä tietoni ylös ja sanoivat, että tilanne olisi toinen jos asuisin Helsingissä. Olin jotenkin erittäin positiivisesti yllättynyt tästä palautteesta, vaikka aluksi se minusta tekosyyltä tuntuikin.

Farkut - Vero Moda
Toppi - H&M
Paita - H&M
Villatakki - Ginatricot
Villasukat - Kiitos mummu


Kävin kolmessa paikassa. Yksi näistä oli Fashion Model Agency. Tämä on erilainen toimisto verrattuna kahteen edellä mainittuun. Täällä mallit eivät kirjoita sopimuksia, vaan tekevät töitä freelancer-keikkoina. Tämä kuitenkin antaa mahdollisuuden tehdä töitä myös muille toimistoilla, yrityksille yms. Menin sinne vähän tökerösti mitään ilmoittamatta, kun en puhelimella saanut yhteyttä. He kuitenkin näyttivät vihreää valoa ja minulle jäi kuva, että olivat kovastikin innostuneita. Kerron teille myöhemmin lisää mitä minulle toimistossa sanottiin, ja miten hommat lähtevät sujumaan :) Todennäköisesti matkustan ensi kuussa kuvaamaan portfolion toimistolla, jonka jälkeen kuvat menevät mallitoimiston markkinointiin.


Elikkäs kaikenkaikkiaan voisin todeta, että päivä oli onnistunut ja minulle jäi positiivinen mieli. Kiitos vielä pariskunnalle, kun jaksoivat kulkea kanssani pitkin ja poikin upeaa pääkaupunkiamme!:) Kävimme vielä ennen lähtöäni yhdessä syömässä Chicos ravintolassa, nams c(: Se oli sellainen päivä se. Illan vietin ihanien tytsyjeni seurassa ja kotiin talsin vasta kahdelta yöllä (tämä saattaa siis selittää eilistä postauttomuuttta:P).

Tänään vielä viimiset harjoitukset Logomossa ennen huomista suurta showta. Lauantai tosiaan menee siellä kokonaan. Aamu kymmenestä yö kahteen. Tuu ihmeessä katsomaan! Ikärajaa on nyt laskettu tässä vielä linkki tapahtumaan :) Adiós amigos

3 kommenttia:

  1. Moi! Olitko vielä Fashion Teamin listoilla kun menit noihin muihin toimistoihin? :)

    VastaaPoista
  2. Heippa :) Noo miten sen nyt ottaa... Koskaanhan en varsinaisesti ole siellä "listoilla ollut", mutta kyllä mun kuva yhä vieläkin on siellä toimiston nettisivuilla. Eli mulla ei oo toimiston kanssa mitään kirjallista sopimusta ja sen vuoksi oon voinut olla yhteyksissä muidenkin toimistojen kanssa :)

    VastaaPoista

Hei oothan ihana ja laitat mulle vaan sellaista kommenttia, jollaista itsekin haluaisit lukea!:)