torstai 13. lokakuuta 2011

Self-esteem

Lupailinkin kirjoittavani vielä viikon aikana tästä erittäin tärkeästä aiheesta. Olen pohdiskellut kuinka asiaa hienosti lähestyisin, ja nyt päätin sitten vain iskeä suoraan kiinni ja kertoa myös henkilökohtaisesti itsetunnosta(,joka oli pakko sanakirjasta otsikkoa varten tarkistaa :)).



En mä nyt mitenkään sen tieteellisemmin ala sanaa selittää tai siitä kertoa, kun oletan teidän tietävän sen merkityksen. Ajattelinkin katsoa asiaa hieman huonon itsetunnon näkökulmasta. Elikkäs uskallampa väittää, että harvassa ovat ne nuoret naiset, jotka eivät koskaan olisi maininneet omasta huonosta itsetunnosta. Huono itsetunto eli epä- itsensä kunnioitus (mun omat sanat, vois kirjottaa vaikkapa sivistyssanakirjan by nella) on erittäin ikävä asia. Täytyy kyllä myöntää, että itsekin siitä kärsin. Aina katsoessaan peilin näkee vai omat vikansa, muiden seurassa kokee itsensä mahdollisimman epäviehettäväksi ja muut sata kertaisesti kauniimmiksi, omat virheet tuntuvat vallitsevilta ja muutenkin tuntuu siltä, kuin ne olisivat juuri ne kohdat joihin muut sinussa kiinnittävät huomiota. Täytyyhän mussa jotain vikaa olla, kun ei miehetkään kiinnostu u know? Kuulostaako tutulta?



















Hui hai hupsista ja nyt ihmiset yritetään päästä eroon tommosista masentavista ja tylsistä ajatuksista! Jokainen meistä on omalla tavallaan kaunis!:) Kuulostaa varmaan lässynläältä, mutta oikeasti sillä sisäisellä kauneudella on myös HUIMA merkitys. Voin esimerkkinä kertoa sellaisen tarinan, että olen parikin kertaa tavannut henkilöitä, jotka ovat mielestäni ulos päin vaikuttaneet todella hyvän näköisiltä, tutustuttuani heihin paremmin ja samalla huomattuani heidän kylmän ja ilkeän käytöksensä muita kohtaan, on myös heidän ulkonäkönsä silmissäni muuttunut. Onko teillä samankaltaisia kokemuksia?



Itsevarmuus! Se on myös vahva sana tässä aiheessa. Mitä itsevarmempi olet sen upeammalta muiden silmissä näytät! Ja tämä on ihan totta, mietipä vaikka itsekin, näet kaupungilla kulkiessasi itsevarmoja persoonia, jotka uskaltavat näyttää todellisen minänsä kaikille, ovat niin hauskoja/rentoja ja vapautuneita sekä myöskin niitä, joilta itsevarmuus puuttuu täysin, he puolestaan kulkevat katse maahan painautuneena ja pyytelevät olemuksellaan kaikkea anteeksi.




Hymy, josta jo puhuinkin, on loistava ase/apuväline taistossa huonoa itsetuntoa vastaan. Säteilevä hymy peittää alleen epävarmuuden ja luo sinulle vähän kuin suojamuurin mikäli olet kovin epävarma. Kun hymyilet kauniisti ei kukaan edes ajattele sinussa olevan vikoja. Myöskin kun olet ystävällinen ja ihana muille, sitä vähemmän he katsovat sinua arvostellen. Vai katsotkos sinä muka niitä kilteimpiä ja tärkeimpiä ihmisiäsi kovasti rankalla kädellä arvostellen? En minä ainakaan. Mun silmissä ainankin kaikkein kauneimpia ihmisiä ovat ne mulle kaikkein tärkeimmät ja rakkaimmat



Miten nujertaa huono itsetunto tai no ainakin nyt alkuun yrittää parantaa sitä? Tässä mun vinkit siis vielä yhteenvetona. Kokeilkaa edes, mitä te siinä häviätte? :)  

  1. Hymyile!
  2. Ole ihana muille!
  3. Kulje itsevarmana ja luota itseesi, niin muutkin voivat luottaa sinuun! ;)
  4. Huomioi itsestäsi parhaat puolesi ja iloitse niistä! (Korosta niitä esimerkiksi pukeutumisessa.)

Tehtävä vielä jokaiselle: Tänään, katselepa omaa kaunista kuvaasi peilistä ja löydä itsestäsi top 3 parhaat ominaisuudet. Jokainen on kaunis, muistakaa se!

Kuvat: we♥it

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei oothan ihana ja laitat mulle vaan sellaista kommenttia, jollaista itsekin haluaisit lukea!:)